Potatispaj med karamelliserad lök & vitlökskrämPotatispaj med karamelliserad lök & vitlökskrämPotatispaj med karamelliserad lök & vitlökskrämCook Time: Yield: 4Ingredients:pajdegpotatischampinjonersmöräggcrème fraichemjölkriven ostsaltsvartpeppartimjanrödlöksmörsockerbalsamvinägersaltcrème fraichevitlöksalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg pajdegen i en pajform, gärna med avtagbar kant.
  3. Skiva och koka potatisen mjuk. Om du vill kan du skala den först.
  4. Skiva och stek svampen i smör. Lägg på pajdegen.
  5. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ost, salt och peppar i en skål.
  6. Lägg i potatisen i pajformen. Lägg på kvistar med timjan och häll ostblandningen över alltihop. Grädda i ugn ca 15-20 min.
  7. Skala och strimla löken. Stek den mjuk i smör. Strö över socker, vinäger och salt. Stek tills löken har fin färg.
  8. Vispa ihop crème fraiche med vitlök. Använd gärna en elvisp så att den blir riktigt krämig.
  9. Servera med spenat.
Potatispaj med karamelliserad lök & vitlökskräm
recipe
City Gross
35 min

Potatispaj med karamelliserad lök & vitlökskräm

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st pajdeg
  • 600 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 75 g riven ost
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 förp timjan
  • 2 st rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 krm salt

Kräm

  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg pajdegen i en pajform, gärna med avtagbar kant.
  3. Skiva och koka potatisen mjuk. Om du vill kan du skala den först.
  4. Skiva och stek svampen i smör. Lägg på pajdegen.
  5. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ost, salt och peppar i en skål.
  6. Lägg i potatisen i pajformen. Lägg på kvistar med timjan och häll ostblandningen över alltihop. Grädda i ugn ca 15-20 min.
  7. Skala och strimla löken. Stek den mjuk i smör. Strö över socker, vinäger och salt. Stek tills löken har fin färg.
  8. Vispa ihop crème fraiche med vitlök. Använd gärna en elvisp så att den blir riktigt krämig.
  9. Servera med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Den här pajen är precis i lika god kall som varm så därför är den perfekt i lunchlådan.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem