Pumpacurry med naanbröd
recipe
City Gross
35 min

Pumpacurry med naanbröd

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
182,20 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 0.25 st purjolök
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st butternutpumpa
  • 2 tsk curry
  • 25 g färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 230 g kikärtor
  • 100 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st naan bröd
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Sätt igång ugnen så att du kan värma naanbröden enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och purjolök fint, bryn i en gryta med smör eller olja. Skala och pressa i vitlök.
  3. Skala och skär pumpan i bitar, rör ner i grytan. Rör i curry, skalad och fint riven ingefära och låt steka med. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt grytan sjuda tills pumpan är mjuk, ca 25 min.
  4. Värm bröden enligt anvisningarna på paketet.
  5. Blanda i sköljda och avrunna kikärtor och hackad spenat i soppan, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med naanbröd och pressad lime.
Tips från oss
Ingefära är kroppens bästa vän! Den är bra för hjärtat, hjärnan, magen och lederna. 30 gram ingefära i receptet avser vikten med skal.

Varnings ikonAnslutningsproblem