Pumparisotto med getostPumparisotto med getostPumparisotto med getostCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftasmör till stekningvattengrönsaksfondarboriorisvitt matlagningsvinbutternutpumpasmör till stekningsaltgetostsvartpeppargurkafänkålspenatInstructions:1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i smör i en gryta på medelvärme utan att det tar färg.
2. Värm upp vatten och fond i en gryta.
3. Rör i riset i grytan med lök, låt det steka med under omrörning i ca 1 min. Häll på det vita matlagningsvinet och låt det koka in under omrörning i ett par minuter. Börja sen skopa i buljongen. Låt den koka in och fyll sen på med mer tills riset är klart och mjukt.
4. Skala och riv butternutpumpa grovt. Fräs den mjuk i en kastrull tillsammans med smör. När den är så mjuk att den går att mosa, mixa den slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Rör ner pumpapurén i risotton, smaka av med mer salt och peppar.
6. Om risotton blir för tjock, späd med mer buljong. Servera risotton toppad med smulad getost, gurkstrimlor, tunt skivad fänkål och spenat.

Pumparisotto med getost
recipe
City Gross
35 min

Pumparisotto med getost

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 12 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 st butternutpumpa
  • smör till stekning
  • salt
  • 140 g getost
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st fänkål
  • 50 g spenat

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i smör i en gryta på medelvärme utan att det tar färg.
  2. Värm upp vatten och fond i en gryta.
  3. Rör i riset i grytan med lök, låt det steka med under omrörning i ca 1 min. Häll på det vita matlagningsvinet och låt det koka in under omrörning i ett par minuter. Börja sen skopa i buljongen. Låt den koka in och fyll sen på med mer tills riset är klart och mjukt.
  4. Skala och riv butternutpumpa grovt. Fräs den mjuk i en kastrull tillsammans med smör. När den är så mjuk att den går att mosa, mixa den slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Rör ner pumpapurén i risotton, smaka av med mer salt och peppar.
  6. Om risotton blir för tjock, späd med mer buljong. Servera risotton toppad med smulad getost, gurkstrimlor, tunt skivad fänkål och spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
En extra klick smör i den färdiga risotton gör den extra lyxig och krämig.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem