
Pumparisotto med getost
Välj antal portioner:
4 portioner
200,00 kr
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- smör till stekning
- 12 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 4 dl arborioris
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 1 st butternutpumpa
- smör till stekning
- salt
- 140 g getost
- svartpeppar
- 0.5 st gurka
- 0.5 st fänkål
- 50 g spenat
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek i smör i en gryta på medelvärme utan att det tar färg.
- Värm upp vatten och fond i en gryta.
- Rör i riset i grytan med lök, låt det steka med under omrörning i ca 1 min. Häll på det vita matlagningsvinet och låt det koka in under omrörning i ett par minuter. Börja sen skopa i buljongen. Låt den koka in och fyll sen på med mer tills riset är klart och mjukt.
- Skala och riv butternutpumpa grovt. Fräs den mjuk i en kastrull tillsammans med smör. När den är så mjuk att den går att mosa, mixa den slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör ner pumpapurén i risotton, smaka av med mer salt och peppar.
- Om risotton blir för tjock, späd med mer buljong. Servera risotton toppad med smulad getost, gurkstrimlor, tunt skivad fänkål och spenat.
En extra klick smör i den färdiga risotton gör den extra lyxig och krämig.