PumpasoppaPumpasoppaPumpasoppaCook Time: Yield: 4Ingredients:butternutpumpafärsk ingefäravitlöksklyftaröd chiligul lökolja till stekningvattengräddesaltpepparlimekorianderrostade pumpakärnorInstructions:
  1. Dela pumpan. Gröp ur fröna. Spara dem, de är goda att rosta i en stekpanna tillsammans med flingsalt.
  2. Skala och dela pumpan i små bitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Hacka chilin och skala och hacka löken. Stek allt i olja i ett par minuter. Rör i pumpa och vatten. Sjud tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät tillsammans med grädden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med lime, koriander och pumpakärnor.
Pumpasoppa
recipe
City Gross
35 min

Pumpasoppa

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g butternutpumpa
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 st gul lök
  • olja till stekning
  • 6 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 st lime
  • 1 st koriander
  • rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Dela pumpan. Gröp ur fröna. Spara dem, de är goda att rosta i en stekpanna tillsammans med flingsalt.
  2. Skala och dela pumpan i små bitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Hacka chilin och skala och hacka löken. Stek allt i olja i ett par minuter. Rör i pumpa och vatten. Sjud tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät tillsammans med grädden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med lime, koriander och pumpakärnor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem