
Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki
Ingredienser
- 180 g quinoa
- 230 g kikärtor
- 0.5 st zucchini
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st mynta, i kruka
- 2 msk olivolja
- 0.75 dl majsstärkelse
- salt
- svartpeppar
- olja till stekning
Linssallad
- 230 g linser
- 1 msk citron, saften
- 1 st granatäpple
- 0.5 st mynta, i kruka
- salt
- svartpeppar
Tzatziki
- 200 g morötter
- 2 dl yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
- Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
- Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
- Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
- Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
- Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihop med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Servera. Tips.Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.