Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Quinoabiffar med linssallad och morotstzatzikiQuinoabiffar med linssallad och morotstzatzikiQuinoabiffar med linssallad och morotstzatzikiCook Time: Yield: 4Ingredients:quinoakikärtorzucchinirödlökmynta, i krukaolivoljamajsstärkelsesaltsvartpepparolja till stekninglinsercitron, saftengranatäpplemynta, i krukasaltsvartpepparmorötteryoghurtvitlöksklyftasaltsvartpepparInstructions:

1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihop med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera.

Tips.
Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.

Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki
recipe
45 min

Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 180 g quinoa
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st mynta, i kruka
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Linssallad

  • 230 g linser
  • 1 msk citron, saften
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 st mynta, i kruka
  • salt
  • svartpeppar

Tzatziki

  • 200 g morötter
  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
  6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihop med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera. Tips.Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem