Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki
170.4
Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki
recipe
City Gross
45 min

Quinoabiffar med linssallad och morotstzatziki

Ingredienser

  • 180 g quinoa
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st mynta, i kruka
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Linssallad

  • 230 g linser
  • 1 msk citron, saften
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 st mynta, i kruka
  • salt
  • svartpeppar

Tzatziki

  • 200 g morötter
  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till en puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta, olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna från granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
  6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihop med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera. Tips.Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.

Varnings ikonAnslutningsproblem