Quinoabiffar med rostad potatis
176.4
Quinoabiffar med rostad potatis
recipe
City Gross
60 min

Quinoabiffar med rostad potatis

Ingredienser

  • 90 g quinoa
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk bakpulver
  • olja till stekning
  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 st tomater
  • 70 g sallad
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka quinoa enligt anvisningar på paketet, använd fond istället för salt.
  3. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  4. Blanda ägg, crème fraiche, havregryn, sambla oelek, salt och mjöl i en bunke, låt svälla 10 min.
  5. Skala och finhacka lök. Rör i kokt quinoa, lök och pressad vitlök, smulad fetaost och bakpulver i bunken. Blanda noga. Klicka ut och stek i en stekpanna med olja.
  6. Tärna tomater och blanda med sallad. Rör ihop crème fraiche och yoghurt.
  7. Servera.
Tips från oss
Det kommer bli quinoa över i paketet. Koka lite extra och använd i pajen.

Varnings ikonAnslutningsproblem