Råkost på kål med mormorsdressing
Råkost på kål med mormorsdressing
recipe
City Gross
25 min

Råkost på kål med mormorsdressing

Ingredienser

  • 0.25 st savojkål
  • 200 g grönkål
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st citron
  • 0.5 tsk havssalt

Mormorsdressing

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 st kapsyl ättika 24 %
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Rör samman grädden med ättika, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing.
  2. Plocka bladen från savojkål och grönkål, skär bort bladnerven om den är för tjock och riv ner kålen med händerna i mindre bitar. Hyvla fänkålen tunt på mandolin och lägg alltsammans på ett stort fat.
  3. Pressa över citron och salt. Massera kålen ett par minuter så den blir mjuk.
  4. Ringla över dressing och blanda runt ordentligt så det täcker kålen.
  5. Lägg upp på ett fat och servera direkt!

Varnings ikonAnslutningsproblem