Rödbetsbiffar med jordnötter
199.6
Rödbetsbiffar med jordnötter
recipe
City Gross
35 min

Rödbetsbiffar med jordnötter

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Limesås

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st lime
  • 2 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Biffar

  • 0.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 200 g morötter
  • 100 g rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl jordnötter
  • 1 dl ströbröd
  • raps/matolja till stekning
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.
  4. Blanda mjölk, ägg, mjöl, sweet chilisås och kryddor i en bunke och låt blandningen stå och svälla under tiden du förbereder resten.
  5. Skala och riv morötter och rödbetor grovt. Skala och finhacka löken.Hacka jordnötterna grovt, och blanda ner dem tillsammans med de rivna rotfrukterna och ströbrödet i mjölblandningen. Arbeta samman alltihop till en kladdig smet.
  6. Klicka ut biffar i en stekpanna. Stek i olja i några minuter på varje sida. Det bör vara ganska hett, så att de får lite yta.
  7. Servera med sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem