
Rödbetsbiffar med jordnötter
Ingredienser
- 1 kg potatis
- olivolja
- salt
- vitpeppar
Limesås
- 3 dl matyoghurt
- 1 st lime
- 2 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Biffar
- 0.5 dl mjölk
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk sweet chilisås
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 200 g morötter
- 100 g rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 dl jordnötter
- 1 dl ströbröd
- raps/matolja till stekning
- 70 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.
- Blanda mjölk, ägg, mjöl, sweet chilisås och kryddor i en bunke och låt blandningen stå och svälla under tiden du förbereder resten.
- Skala och riv morötter och rödbetor grovt. Skala och finhacka löken.Hacka jordnötterna grovt, och blanda ner dem tillsammans med de rivna rotfrukterna och ströbrödet i mjölblandningen. Arbeta samman alltihop till en kladdig smet.
- Klicka ut biffar i en stekpanna. Stek i olja i några minuter på varje sida. Det bör vara ganska hett, så att de får lite yta.
- Servera med sallad.