Rödbetsbiffar med skysås och hasselbackspotatis i form
120.8
Rödbetsbiffar med skysås och hasselbackspotatis i form
recipe
City Gross
35 min

Rödbetsbiffar med skysås och hasselbackspotatis i form

Ingredienser

Rödbetsbiffar

  • 500 g rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 2 msk maizena
  • 1 st rödlök
  • 0.5 dl balsamico
  • 2 msk honung
  • 4 dl rött vin
  • 1.5 msk maizena
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna och löken med ett rivjärn. Pressa i vitlök. Blanda i maizena och krydda med salt och peppar. Forma och stek i en stekpanna på båda sidorna.
  2. Skala och hacka löken till såsen. Fräs den i en kastrull. Häll i honung och balsamico. Låt puttra lite.
  3. Häll i vin och låt puttra ett par minuter till. Häll i maizena och låt koka upp. Rör i smör och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med potatis, sås och gärna sockerärtor som du fräser tillsammans med lite salladslök.

Varnings ikonAnslutningsproblem