Rödbets-och tomatsallad med bulgur och mynta
recipe
City Gross
35 min

Rödbets-och tomatsallad med bulgur och mynta

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

189,60 kr

Ingredienser

  • 800 g rödbetor
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 st lagerblad
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 1 st schalottenlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 280 g bulgur
  • 50 g färsk mynta
  • 110 g svarta oliver
  • 100 g spenat
  • 1 st snackpaprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 35 min.
  3. Värn upp vinäger, socker, lagerblad och kryddpepparkorn i en gryta tills sockret löst sig. Dra av från plattan. Skala och strimla schalottenlöken, halvera tomaterna och rör ner i sockerlagen.
  4. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  5. Blanda rostade rödbetor med kokt bulgur, myntablad, avrunna oliver, spenat, skivad paprika och picklade tomater.
  6. Servera.
Tips från oss
Servera salladen på ett stort fat eller i en stor skål. Dra ett par varv med pepparkvarnen över salladen och ta med en del av den picklade saften.

Varnings ikonAnslutningsproblem