Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Rödbets-och tomatsallad med bulgur och mynta
192.6
Rödbets-och tomatsallad med bulgur och mynta
recipe
35 min

Rödbets-och tomatsallad med bulgur och mynta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g rödbetor
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 st lagerblad
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 1 st schalottenlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 280 g bulgur
  • 50 g färsk mynta
  • 110 g svarta oliver
  • 100 g spenat
  • 1 st snackpaprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 35 min.
  3. Värn upp vinäger, socker, lagerblad och kryddpepparkorn i en gryta tills sockret löst sig. Dra av från plattan. Skala och strimla schalottenlöken, halvera tomaterna och rör ner i sockerlagen.
  4. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  5. Blanda rostade rödbetor med kokt bulgur, myntablad, avrunna oliver, spenat, skivad paprika och picklade tomater.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Servera salladen på ett stort fat eller i en stor skål. Dra ett par varv med pepparkvarnen över salladen och ta med en del av den picklade saften.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem