Rödbetspaj, spenatsallad toppad med rostade valnötter
214.6
Rödbetspaj, spenatsallad toppad med rostade valnötter
recipe
City Gross
35 min

Rödbetspaj, spenatsallad toppad med rostade valnötter

Ingredienser

  • 400 g rödbetor
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 st ägg
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • 230 g pajdeg
  • 100 g valnötter
  • 70 g spenat
  • honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv rödbetorna grovt. Lägg i en skål och rör i smulad fetaost, gräddfil, ägg, honung, timjan och peppar.
  3. Rulla ut pajdegen i en pajform och fyll med rödbetsröran. Strö över riven ost. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  5. Servera pajen med spenat, valnötter och honung.
Tips från oss

Skala rödbetorna under rinnande vatten så blir du i alla fall lite minder röd om händerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem