
Rädispesto med timjanstekta rädisor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 25 g hasselnötter
- 250 g rädisor
- olivolja
- 0.5 tsk pressad citron
- salt
- peppar
- smör till stekning
- 2 msk färsk timjan
- grovt bröd
- krasse
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut hasselnötterna på en ugnsplåt och rosta dem i ca 10 min. Rör om då och då. När nötterna tappar skalet och blir glansiga börjar de bli färdiga. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalresterna.
- Ansa rädisorna och skala dem med en potatisskalare. Lägg skalen i en skål med ljummet vatten för att mjuka upp dem. Mixa rädisskalen och grovt hackade nötter med oljan till en krämig pesto. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Stek de skalade rädisorna i smör, krydda med timjan och salt.
- Servera med grovt bröd och krasse.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna