Rödvinsrisotto med stekt svamp och grönkålschipsRödvinsrisotto med stekt svamp och grönkålschipsRödvinsrisotto med stekt svamp och grönkålschipsCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökolivoljavitlöksklyftaarboriorisrött matlagningsvinvattengrönsaksbuljongtärningsaltsvartpepparriven hårdostgrönkålchampinjonerolivoljaflytande margarinmandelspånInstructions:
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa grönkål och skiva champinjoner. Dela grönkål i mindre bitar och blanda med olja och salt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen 15-20 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera till ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efter hand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då ost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svamp i margarin tills den är gyllene. Rosta mandelspån i en torr panna.
  6. Lägg upp risotto i skålar eller fat och toppa med kål, svamp och mandelspån.
Rödvinsrisotto med stekt svamp och grönkålschips
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Rödvinsrisotto med stekt svamp och grönkålschips

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Risotto

  • 1 st gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl arborioris
  • 2.5 dl rött matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 dl riven hårdost

Topping

  • 225 g grönkål
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 msk flytande margarin
  • 10 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa grönkål och skiva champinjoner. Dela grönkål i mindre bitar och blanda med olja och salt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen 15-20 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera till ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efter hand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då ost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svamp i margarin tills den är gyllene. Rosta mandelspån i en torr panna.
  6. Lägg upp risotto i skålar eller fat och toppa med kål, svamp och mandelspån.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem