Raw-kladdkaka med cashewfrosting och pekannötter
252.2
Raw-kladdkaka med cashewfrosting och pekannötter
recipe
City Gross
35 min

Raw-kladdkaka med cashewfrosting och pekannötter

Ingredienser

Kakan

  • 2 dl cashewnötter
  • 5 st dadlar
  • 2 msk kakao

Cashewfrosting

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk agavesirap
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 st apelsin, skalet

Till Garnering

  • pecannötter
  • kakao till garnering

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötter, både de till kakan och de till frostningen, i ca 4 timmar.
  2. Kakan: Mixa 2 dl cashewnötter med dadlar och kakaopulver. Bred ut i en form med bakplåtspapper. Förvara kakan kallt.
  3. Frosting. Mixa 2 dl cashewnötter-tillsammans med agavesirap till en jämn smet. Droppa i mandelmjölken och tillsätt vaniljpulvret. Rör i apelsinskalet. Häll frostingen i en spritspåse.
  4. Spritsa ut/bred på frosting på kakan. Garnera med pekannötter och pudrat kakaopulver.
  5. Servera och njut!

Varnings ikonAnslutningsproblem