Ribollita, (fast som en gryta)Ribollita, (fast som en gryta)Ribollita, (fast som en gryta)Cook Time: Yield: 4Ingredients:schalottenlökarvitlöksklyftormorötterselleristjälkarsavoykålkokta cannellinibönorljust surdegsbrödolivoljakrossad tomatvattenfärsk timjansockersaltsvartpepparparmesanostolivoljaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare. Hacka sellerin om den har gröna blad ta gärna med dem. Ansa och strimla kålen. Häll av och skölj bönorna. Bryt brödet i bitar.
  3. Stek lök, vitlök, morötter och selleri olja tills morötterna börjar mjukna något.
  4. Rör i krossade tomater och vatten och låt koka upp. Tillsätt bönorna och kålen och rör om. Smaka av med timjan, socker, salt och peppar.
  5. Blanda brödet med olja och lägg ovanpå soppan så att det blir som ett lock. Gratinera i ugnen tills brödet fått fin färg.
  6. Lägg upp soppan i tallrikar och strö över riven parmesan och ringla över lite olivolja.
Ribollita, (fast som en gryta)
recipe
City Gross
45 min

Ribollita, (fast som en gryta)

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 3 st selleristjälkar
  • 100 g savoykål
  • 760 g kokta cannellinibönor
  • 6 skivor ljust surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krossad tomat
  • 6 dl vatten
  • 4 msk färsk timjan
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g parmesanost
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare. Hacka sellerin om den har gröna blad ta gärna med dem. Ansa och strimla kålen. Häll av och skölj bönorna. Bryt brödet i bitar.
  3. Stek lök, vitlök, morötter och selleri olja tills morötterna börjar mjukna något.
  4. Rör i krossade tomater och vatten och låt koka upp. Tillsätt bönorna och kålen och rör om. Smaka av med timjan, socker, salt och peppar.
  5. Blanda brödet med olja och lägg ovanpå soppan så att det blir som ett lock. Gratinera i ugnen tills brödet fått fin färg.
  6. Lägg upp soppan i tallrikar och strö över riven parmesan och ringla över lite olivolja.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem