Ris à la malta med clementinsallad
133.8
Ris à la malta med clementinsallad
recipe
City Gross
25 min

Ris à la malta med clementinsallad

Ingredienser

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 2.5 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Clementinsallad

  • 8 st clementiner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st
  2. Vispa grädden. Se till att den inte vispas för hårt. Rör i gröten.
  3. Blanda i florsocker och vaniljsocker.3. Servera med clementinsalladen. Clemetinsallad:
  4. Skala clementinerna och ta bort så mycket av den vita hinnan som det går. Skär clementinerna i skivor och lägg dem i en skål.
  5. Koka upp vatten, socker, kryddor och vaniljstång delad på längden. Låt lagen svalna och skeda sedan över salladen.
  6. Strö över hackad mynta och låt stå och dra någon timme innan servering.
Tips från oss
Anpassa sötman i din Ris à la malta genom mängden florsocker. Börja med lite och fyll på med mer så att du får den precis så söt som du vill ha den.

Varnings ikonAnslutningsproblem