Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Risotto med dill & champinjonerRisotto med dill & champinjonerRisotto med dill & champinjonerCook Time: Yield: 4Ingredients:vattengrönsaksfondgul lökvitlöksklyftasmör till stekningarboriorisvitt matlagningsvinriven ostchampinjonersvartpepparchampinjonervitkålsmör till stekningfärsk dillsaltsvartpepparcitronInstructions:
  1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sen varmt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Smält smör i en gryta och stek lök och vitlök utan att det tar färg.
  4. Häll i arborioris och låt det steka med i ca 1 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in i ett par minuter. Rör undertiden. Börja hälla på buljongen, använd en soppslev och ta någon skopa i taget. När det kokat in rör i mer buljong. Rör om då och då. Innan servering rör du i riven ost.
  5. Ansa och skiva svampen. Strimla kålen. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig och fått fin färg, klicka sen i smör. Rör i kål i slutet. Dra av från plattan och klipp i dill, smaka av med salt, peppar och citron, använd även gärna skalet.
  6. Servera.
Risotto med dill & champinjoner
recipe
35 min

Risotto med dill & champinjoner

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 40 g riven ost
  • 250 g champinjoner
  • svartpeppar

Svamptopping

  • 250 g champinjoner
  • 200 g vitkål
  • 1 st smör till stekning
  • 30 g färsk dill
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sen varmt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Smält smör i en gryta och stek lök och vitlök utan att det tar färg.
  4. Häll i arborioris och låt det steka med i ca 1 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in i ett par minuter. Rör undertiden. Börja hälla på buljongen, använd en soppslev och ta någon skopa i taget. När det kokat in rör i mer buljong. Rör om då och då. Innan servering rör du i riven ost.
  5. Ansa och skiva svampen. Strimla kålen. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig och fått fin färg, klicka sen i smör. Rör i kål i slutet. Dra av från plattan och klipp i dill, smaka av med salt, peppar och citron, använd även gärna skalet.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För extra vardagslyxig risotto kan du röra i en klick smör i slutet.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem