Risotto med fänkål & morotRisotto med fänkål & morotRisotto med fänkål & morotCook Time: Yield: 4Ingredients:vattengrönsaksfondgul lökvitlökfänkålolivoljaarboriorisvitt matlagningsvinflingsaltgrovmalen svartpepparfänkålmorötterspenatInstructions:
  1. Koka upp vatten och fond, håll det varmt.
  2. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Ansa och hacka halva fänkålen.
  3. Fräs lök, pressad vitlök och fänkål i oljan utan att den tar färg. Häll i riset och låt det rostas tills det blir blankt.
  4. Häll i matvinet och låt det ånga bort.
  5. Häll i ca 2 dl buljong åt gången och låt det absorberas innan du häller i ny buljong. Rör om då och då. Det tar ca 17-20 min innan risotton är klar. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla resten av fänkålen så fint du kan. Skala och strimla även morötterna fint. Gärna med en potatisskalare. Blanda med spenaten i skålen.
  7. Servera.
Risotto med fänkål & morot
recipe
City Gross
35 min

Risotto med fänkål & morot

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1.5 liter vatten
  • 4 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 340 g arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 krm flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 st fänkål
  • 250 g morötter
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond, håll det varmt.
  2. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Ansa och hacka halva fänkålen.
  3. Fräs lök, pressad vitlök och fänkål i oljan utan att den tar färg. Häll i riset och låt det rostas tills det blir blankt.
  4. Häll i matvinet och låt det ånga bort.
  5. Häll i ca 2 dl buljong åt gången och låt det absorberas innan du häller i ny buljong. Rör om då och då. Det tar ca 17-20 min innan risotton är klar. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla resten av fänkålen så fint du kan. Skala och strimla även morötterna fint. Gärna med en potatisskalare. Blanda med spenaten i skålen.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Riset ska bli lätt transparant när du rostar det. Det gör att riset suger åt sig buljongen och smakerna bättre.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem