Risotto med gulbetor och svampRisotto med gulbetor och svampRisotto med gulbetor och svampCook Time: Yield: 4Ingredients:gulbetorolivoljasaltkastanjechampinjonerflytande margarinvattengrönsaksbuljongtärningschalottenlökarvitlökolivoljaarboriorisvitt matlagningsvinriven hårdostsvartpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  3. Skiva svamp och stek i margarin, salta.
  4. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då.
  6. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då riven ost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera risotton med gulbetor och svamp.
Risotto med gulbetor och svamp
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Risotto med gulbetor och svamp

10
10
10
SmartPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g gulbetor
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • 200 g kastanjechampinjoner
  • 2 tsk flytande margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 1.5 dl vitt matlagningsvin
  • 40 g riven hårdost
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  3. Skiva svamp och stek i margarin, salta.
  4. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då.
  6. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då riven ost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera risotton med gulbetor och svamp.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du ha en större portion kan du ta mer ris. För att korta tillagningstiden, skär gulbetorna i mindre klyftor. Det är gott att toppa med rostade pinjenötter och färsk bladpersilja.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem