Risotto med spetskål, dill & champinjonerRisotto med spetskål, dill & champinjonerRisotto med spetskål, dill & champinjonerCook Time: Yield: 4Ingredients:vattengrönsaksfondgul lökvitlöksklyftasmör till stekningarboriorisvitt matlagningsvinhårdostchampinjonerspetskålsmör till stekningfärsk dillsaltsvartpepparcitronInstructions:

1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sen varmt.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Smält smör i en gryta och stek lök och vitlök utan att det tar färg.
4. Häll i arborioris och låt det steka med i ca 1 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in i ett par minuter. Rör undertiden. Börja hälla på buljongen, använd en soppslev och ta någon skopa i taget. När det kokat in rör i mer buljong. Rör om då och då. Innan servering rör du i riven hårdost.
5. Ansa och skiva svampen. Strimla spetskålen. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig och fått fin färg, klicka sen i smör. Rör i spetskål i slutet. Dra av från plattan och klipp i dill, smaka av med salt, peppar och citron, använd även gärna skalet.
6. Servera.

Risotto med spetskål, dill & champinjoner
recipe
City Gross
35 min

Risotto med spetskål, dill & champinjoner

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 10 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g hårdost
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 st spetskål
  • smör till stekning
  • 30 g färsk dill
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sen varmt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Smält smör i en gryta och stek lök och vitlök utan att det tar färg.
  4. Häll i arborioris och låt det steka med i ca 1 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in i ett par minuter. Rör undertiden. Börja hälla på buljongen, använd en soppslev och ta någon skopa i taget. När det kokat in rör i mer buljong. Rör om då och då. Innan servering rör du i riven hårdost.
  5. Ansa och skiva svampen. Strimla spetskålen. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig och fått fin färg, klicka sen i smör. Rör i spetskål i slutet. Dra av från plattan och klipp i dill, smaka av med salt, peppar och citron, använd även gärna skalet.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Blir det risotto över kan du frysa den för att ta fram en annan dag och göra risottobollar. Blanda då risotto med ägg, forma till små runda plattor, fyll med en liten bit mozzarella och rulla bollar. Rulla dem i panko och fritera/stek i olja. Såååå gott!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem