Risotto med timjan och belugalinser
151.2
Risotto med timjan och belugalinser
recipe
City Gross
35 min

Risotto med timjan och belugalinser

Ingredienser

  • 1.5 l vatten
  • 6 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • olja till stekning
  • 340 g risottoris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 dl belugalinser
  • 0.5 förp timjan
  • 1 st citron, skal + saft
  • smör
  • 35 g rucola
  • 200 g vitkål

Gör så här

  1. Koka upp vatten och grönsaksfond.
  2. Skala och hacka gul lök. Stek i olja i en gryta utan att det tar färg. Rör i ris och stek med i ca 1 min. Häll på vitt matlagningsvin och låt det sjuda med en liten stund. Rör i linser och börja skopa i buljongen.
  3. Koka tills linser och risottoriset är mjukt, fyll på med buljong med jämna mellanrum.
  4. Rör i hackad timjan, skal och saft av citron och en klick smör.
  5. Servera med rucola och strimlad vitkål.
Tips från oss
För att få en extra krämig risotto är det viktigt att röra den mer intensivt i slutet. Använda gärna en sked av trä för det perfekta resultatet.

Varnings ikonAnslutningsproblem