Rostad auberginesoppa med apelsinlinser
Rostad auberginesoppa med apelsinlinser
recipe
City Gross
25 min

Rostad auberginesoppa med apelsinlinser

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 1 st gul lök, hackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 390 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Apelsinlinser:

  • 230 g gröna linser
  • 1 st apelsin, rivet skal + saft
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st ciabatta

Gör så här

  1. Tärna auberginen och fräs tillsammans med löken i olivoljan. Använd en kastrull och fräs i 10-15 min tills auberginen har mjuknat och fått ordentligt med färg.
  2. Vänd ner vitlöken och låt fräsa med i en minut. Häll sedan på krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, salt och peppar.
  3. Koka upp och låt allt sjuda i 10 min. Mixa sedan soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  4. Apelsinlinser: Skölj linserna och låt rinna av. Häll ner i en skål.
  5. Rör ner rivet apelsinskal, apelsinsaft, spiskummin, salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med apelsinlinserna.
  7. Värm ciabattan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.

Varnings ikonAnslutningsproblem