Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Rostad auberginesoppa med apelsinlinserRostad auberginesoppa med apelsinlinserRostad auberginesoppa med apelsinlinserCook Time: Yield: 4Ingredients:auberginergul lök, hackadolivoljavitlöksklyftor, finhackadekrossade tomatervattengrönsaksbuljongtärningspiskumminsaltsvartpeppargröna linserapelsin, rivet skal + saftmald spiskumminsaltsvartpepparciabattaInstructions:

1.Tärna auberginen och fräs tillsammans med löken i olivoljan. Använd en kastrull och fräs i 10-15 min tills auberginen har mjuknat och fått ordentligt med färg.
2. Vänd ner vitlöken och låt fräsa med i en minut. Häll sedan på krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, salt och peppar.
3. Koka upp och låt allt sjuda i 10 min. Mixa sedan soppan slät med hjälp av en stavmixer.

4. Apelsinlinser: Skölj linserna och låt rinna av. Häll ner i en skål.
5. Rör ner rivet apelsinskal, apelsinsaft, spiskummin, salt och peppar.
6. Häll upp soppan i skålar och toppa med apelsinlinserna.
7. Värm ciabattan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.

Rostad auberginesoppa med apelsinlinser
recipe
25 min

Rostad auberginesoppa med apelsinlinser

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 1 st gul lök, hackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 390 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Apelsinlinser:

  • 230 g gröna linser
  • 1 st apelsin, rivet skal + saft
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st ciabatta

Gör så här

  1. Tärna auberginen och fräs tillsammans med löken i olivoljan. Använd en kastrull och fräs i 10-15 min tills auberginen har mjuknat och fått ordentligt med färg.
  2. Vänd ner vitlöken och låt fräsa med i en minut. Häll sedan på krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, salt och peppar.
  3. Koka upp och låt allt sjuda i 10 min. Mixa sedan soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  4. Apelsinlinser: Skölj linserna och låt rinna av. Häll ner i en skål.
  5. Rör ner rivet apelsinskal, apelsinsaft, spiskummin, salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med apelsinlinserna.
  7. Värm ciabattan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem