Rostad blomkål i pasta med chili, vitlök och citron
recipe
City Gross
35 min

Rostad blomkål i pasta med chili, vitlök och citron

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

139,20 kr

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 380 g spaghetti
  • 1 st vitlöksbaguette
  • 4 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st färsk persilja
  • 100 g solrosfrön
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i små buketter. Lägg i en ugnsform och laga i ugn ca 20 min.
  2. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.
  3. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  4. Smält smöret i en liten gryta. Rör i skalad och pressad vitlök, chiliflakes, salt, saft från citron och bladpersilja. När blomkålen är rostad vänder du den i smöret. Blanda den sen med den kokta pastan.
  5. Servera med rostad solrosfrö, rucola och vitlöksbaguette.
Tips från oss

Varför ska man steka löken långsamt? Jo för då blir den sådär härligt söt och god. Det är en god idé att blanda ihop alla kryddor i en skål innan du börjar laga maten så blir det inget stressmoment. 

Varnings ikonAnslutningsproblem