Rostad blomkål och strimlad halloumi med honungsrippelRostad blomkål och strimlad halloumi med honungsrippelRostad blomkål och strimlad halloumi med honungsrippelCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålbakplåtspapperrapsoljasaltbalsamvinägerhonungmorötterpaprikajordnötterhalloumiInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär blomkålen i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 15 min.
  3. Skala och strimla morötterna, strimla paprikan och blanda med krossade jordnötter.
  4. Skiva och stek halloumi.
  5. Vispa samman balsamvinäger och honung. Ringla över blomkålen.
  6. Servera.
Rostad blomkål och strimlad halloumi med honungsrippel
recipe
City Gross
35 min

Rostad blomkål och strimlad halloumi med honungsrippel

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • bakplåtspapper
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk honung

Sallad

  • 300 g morötter
  • 1 st paprika
  • 125 g jordnötter
  • 400 g halloumi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär blomkålen i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 15 min.
  3. Skala och strimla morötterna, strimla paprikan och blanda med krossade jordnötter.
  4. Skiva och stek halloumi.
  5. Vispa samman balsamvinäger och honung. Ringla över blomkålen.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För att få en krämigare honungsrippel kan du koka samman balsamvinäger och honung tills du får en krämig sirap.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem