Rostad blomkålssoppa med picklade betor och linserRostad blomkålssoppa med picklade betor och linserRostad blomkålssoppa med picklade betor och linserCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålshuvudpotatismoröttervitlökröd chilitorkad rosmarinrapsoljasaltvattengrönsaksfondcrème fraichecitronsaltpolkabetorsockervitvinsvinägerrucolamachélinserInstructions:
  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.
  2. Ansa blomkålen och skala potatis och morötter, skär i bitar. Lägg på en plåt med vitlök, röd chili och rosmarin, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills blomkålen är mjuk och fått gyllene färg i ca 20 min.
  3. Skala och skiva polkabetan tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker och vinäger, dra av från plattan. Rör i polkabetorna. Låt stå och dra tills det är dags att äta.
  4. Mixa de rostade grönsakerna med uppkokt vatten blandat med fond i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med citron och salt.
  5. Servera soppan toppad med picklade betor, rucola, maché och avrunna och sköljda linser.
Rostad blomkålssoppa med picklade betor och linser
recipe
City Gross
45 min

Rostad blomkålssoppa med picklade betor och linser

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 300 g potatis
  • 200 g morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • rapsolja
  • salt
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 dl crème fraiche
  • citron
  • salt
  • 3 st polkabetor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 35 g rucola
  • 35 g maché
  • 125 g linser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.
  2. Ansa blomkålen och skala potatis och morötter, skär i bitar. Lägg på en plåt med vitlök, röd chili och rosmarin, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills blomkålen är mjuk och fått gyllene färg i ca 20 min.
  3. Skala och skiva polkabetan tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker och vinäger, dra av från plattan. Rör i polkabetorna. Låt stå och dra tills det är dags att äta.
  4. Mixa de rostade grönsakerna med uppkokt vatten blandat med fond i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med citron och salt.
  5. Servera soppan toppad med picklade betor, rucola, maché och avrunna och sköljda linser.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är gott att låta citronen rostas i ugnen. Dela den och lägg den med snittytan upp.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem