Rostad broccolisallad med nudlar, ponzusås & ägg
199.4
Rostad broccolisallad med nudlar, ponzusås & ägg
recipe
City Gross
35 min

Rostad broccolisallad med nudlar, ponzusås & ägg

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 200 g morötter
  • raps/matolja
  • flingsalt
  • 250 g nudlar
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk jordnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 st citron
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk sesamfrö
  • 4 st ägg
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela broccolin i långa buketter, tvätta och klyfta morötterna på samma sätt. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 20 min.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Blanda samman soja, hackade jordnötter, honung, pressad citron, hackad chili och sesamfrö.
  4. Stek äggen.
  5. Servera med rucola och krossade nötter.

Varnings ikonAnslutningsproblem