Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Rostad grönsakssoppa med vitlökskrämRostad grönsakssoppa med vitlökskrämRostad grönsakssoppa med vitlökskrämCook Time: Yield: 4Ingredients:rödlökmorötterpalsternackapaprikorvitlöksklyftorkörsbärstomaterolivoljatimjansaltsvartpepparvattengrönsaksfondsaltsvartpepparfärsk basilikayoghurtvitlöksklyftaInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Kärna ur och dela paprikan i grova bitar. Behåll skalet på vitlöken. Lägg allt på en plåt tillsammans med körsbärstomater.
3. Ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Blanda och rosta i ugnen ca 25 min.
4. Lägg de rostade grönsakerna i en gryta och mixa allt till en slät mos, häll i vatten och fond. Koka upp och smaka sen av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Hacka basilika och rör i.
5. Rör ihop yoghurt med en liten bit pressad vitlök.
6. Servera.

Rostad grönsakssoppa med vitlökskräm
recipe
35 min

Rostad grönsakssoppa med vitlökskräm

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 st paprikor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st färsk basilika
  • 2.5 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Kärna ur och dela paprikan i grova bitar. Behåll skalet på vitlöken. Lägg allt på en plåt tillsammans med körsbärstomater.
  3. Ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Blanda och rosta i ugnen ca 25 min.
  4. Lägg de rostade grönsakerna i en gryta och mixa allt till en slät mos, häll i vatten och fond. Koka upp och smaka sen av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Hacka basilika och rör i.
  5. Rör ihop yoghurt med en liten bit pressad vitlök.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

>Vitlöken blir söt och fin i smaken när den rostas i ugnen. Se bara till att behålla skalet på så att den inte blir bränd, då kan smaken få beska toner.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem