Rostad grönsakssoppa med vitlökskräm
112.6
Rostad grönsakssoppa med vitlökskräm
recipe
City Gross
35 min

Rostad grönsakssoppa med vitlökskräm

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 st paprikor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st färsk basilika
  • 2.5 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Kärna ur och dela paprikan i grova bitar. Behåll skalet på vitlöken. Lägg allt på en plåt tillsammans med körsbärstomater.
  3. Ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Blanda och rosta i ugnen ca 25 min.
  4. Lägg de rostade grönsakerna i en gryta och mixa allt till en slät mos, häll i vatten och fond. Koka upp och smaka sen av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Hacka basilika och rör i.
  5. Rör ihop yoghurt med en liten bit pressad vitlök.
  6. Servera.
Tips från oss

>Vitlöken blir söt och fin i smaken när den rostas i ugnen. Se bara till att behålla skalet på så att den inte blir bränd, då kan smaken få beska toner.

Varnings ikonAnslutningsproblem