Rostad rotfruktssoppa med rökig svamp
recipe
City Gross
25 min

Rostad rotfruktssoppa med rökig svamp

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

127,80 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 200 g potatis
  • 1 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl havregrädde
  • 1 burk vita bönor
  • salt
  • svartpeppar

Rökig Svamp

  • 70 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs den gula löken i oljan tills den mjuknar något.
  2. Skala under tiden rotfrukterna och skär i mindre bitar. Vänd ner i grytan och låt fräsa med i några minuter.
  3. Häll på vatten, buljongtärningar och timjan. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills rotsellerin är riktigt mjuk.
  4. Häll ner grädde och sköljda bönor. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek svampen i en torr stekpanna tills den har släppt sin vätska.
  6. Häll på rapsoljan och stek tills svampen får ordentligt med färg och blir knaprig.
  7. Krydda med rökt paprikapulver, salt och peppar. 8. Häll upp soppan i skålar och toppa med rökig svamp.
Tips från oss
Rotfrukter är både smakrika och billiga på samma gång. Jackpott! Den här soppan blir inte bara underbart fyllig i sig, toppar du dem med den här rökiga svampen lyfts den till en helt ny nivå. Mums! Det går även lika bra att använda sojagrädde som havregrädde!

Varnings ikonAnslutningsproblem