
Rostad rotfruktssoppa med rökig svamp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 msk olivolja
- 400 g rotselleri
- 200 g palsternacka
- 200 g potatis
- 1 liter vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk torkad timjan
- 2 dl havregrädde
- 1 burk vita bönor
- salt
- svartpeppar
Rökig Svamp
- 70 g champinjoner
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Fräs den gula löken i oljan tills den mjuknar något.
- Skala under tiden rotfrukterna och skär i mindre bitar. Vänd ner i grytan och låt fräsa med i några minuter.
- Häll på vatten, buljongtärningar och timjan. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills rotsellerin är riktigt mjuk.
- Häll ner grädde och sköljda bönor. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Stek svampen i en torr stekpanna tills den har släppt sin vätska.
- Häll på rapsoljan och stek tills svampen får ordentligt med färg och blir knaprig.
- Krydda med rökt paprikapulver, salt och peppar. 8. Häll upp soppan i skålar och toppa med rökig svamp.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Rotfrukter är både smakrika och billiga på samma gång. Jackpott! Den här soppan blir inte bara underbart fyllig i sig, toppar du dem med den här rökiga svampen lyfts den till en helt ny nivå. Mums! Det går även lika bra att använda sojagrädde som havregrädde!
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna