Rostad sötpotatis med grönkålschips
Rostad sötpotatis med grönkålschips
recipe
City Gross
35 min

Rostad sötpotatis med grönkålschips

Ingredienser

  • 100 g grönkålsblad
  • 2 msk olja
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st röd chili
  • flingsalt
  • bakplåtspapper
  • 1 kg sötpotatis
  • olivolja
  • 100 g riven ost

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st citron, saften
  • salt
  • peppar

Topping

  • 70 g sallad
  • 0.5 st granatäpple
  • svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj kålen och torka av den, skär bort mittenstammen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja, pressad citron, fint hackad chili, salt och blanda runt noga. Använd händerna. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och laga i ugn ca 5 min. Rör om efter halva tiden.
  3. Skölj och tvätta potatisen noga, dela den i halvor. Pensla snittytan med olivolja och lägg neråt på en bakplåtsklädd plåt. Nagga skalet med en gaffel och pensla med olja. Baka i ca 35- 40 min.
  4. Gör såsen. Blanda samman crème fraiche, hackad chili och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd på sötpotatisen. Rör runt med en gaffel men behåll skalet helt. Strö över riven ost och gratinera tills osten smält.
  6. Ringla över sås, strö över grönkålschips, sallad, granatäpplekärnor, svartpeppar och flingsalt.
  7. Servera.
Tips från oss
Gör ett gott kryddsmör.

Varnings ikonAnslutningsproblem