Rostad tomatsoppa
Rostad tomatsoppa
recipe
City Gross
35 min

Rostad tomatsoppa

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st röd lök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 10 g chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 kg tomater
  • 0.2 st färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 dl vatten
  • 390 g hela tomater, i burk
  • 0.5 st citron
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen på 250 grader
  2. Skala och skiva sharlottenlök och rödlök. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad. Skär chilin med kärnor i tunna skivor. Skala och skiva ingefäran tunt.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg dem på ugnsplåt tillsammans med lök,vitlök, chili, ingefära och timjankvistar. Ringla över olivolja och vänd runt alltsammans på plåten. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills allt mosas ihop lite.
  4. Lägg ner de rostade grönsakerna i en kastrull eller bunke . Häll på vatten, burktomaterna, citronsaft, socker och salt. Mixa soppan någorlunda slät med stavmixer. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt.
  5. Kyl ner soppan och servera den iskall och uppfriskande med sugrör i kopp eller glas.
  6. Går så klart att servera denna soppa varm om man vill.

Varnings ikonAnslutningsproblem