Rostade grönsaker, allt i en formRostade grönsaker, allt i en formRostade grönsaker, allt i en formCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterbakplåtspapperrapsoljaflingsaltröd paprikabroccolibuketterrödlökvitlökfärsk timjansaltsvartpepparkikärtorchilipulverpaprikapulvertorkad oreganosaltsvartpepparrapsoljaspenatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Rosta i ugnen 10 min. Ta ut plåten och lägg på paprika i stora bitar, broccolibuketter, (spara stammen), skalad och klyftad lök, skalad och krossad vitlök och timjan. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och rosta allt i ca 25 min. Blanda då och då.
  3. Skölj kikärtorna och torka med lite papper.
  4. När det återstår ca 10 min av grönsakerna blandar du kikärtorna med chili, paprikapulver, oregano, salt och peppar i en bunke. Stek kikärtorna på relativt hög värme i en stekpanna med olja i ca 10 min.
  5. Servera allt på plåten med spenat.
Rostade grönsaker, allt i en form
recipe
City Gross
35 min

Rostade grönsaker, allt i en form

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 200 g morötter
  • bakplåtspapper
  • rapsolja
  • flingsalt
  • 1 st röd paprika
  • 250 g broccolibuketter
  • 2 st rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 460 g kikärtor
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Rosta i ugnen 10 min. Ta ut plåten och lägg på paprika i stora bitar, broccolibuketter, (spara stammen), skalad och klyftad lök, skalad och krossad vitlök och timjan. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och rosta allt i ca 25 min. Blanda då och då.
  3. Skölj kikärtorna och torka med lite papper.
  4. När det återstår ca 10 min av grönsakerna blandar du kikärtorna med chili, paprikapulver, oregano, salt och peppar i en bunke. Stek kikärtorna på relativt hög värme i en stekpanna med olja i ca 10 min.
  5. Servera allt på plåten med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Sriracha är gott att ringla över.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem