
Rostade grönsaker, allt i en form
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 700 g potatis
- 200 g morötter
- bakplåtspapper
- rapsolja
- flingsalt
- 1 st röd paprika
- 250 g broccolibuketter
- 2 st rödlök
- 4 klyftor vitlök
- färsk timjan
- salt
- svartpeppar
- 460 g kikärtor
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
- 100 g spenat
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Rosta i ugnen 10 min. Ta ut plåten och lägg på paprika i stora bitar, broccolibuketter, (spara stammen), skalad och klyftad lök, skalad och krossad vitlök och timjan. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och rosta allt i ca 25 min. Blanda då och då.
- Skölj kikärtorna och torka med lite papper.
- När det återstår ca 10 min av grönsakerna blandar du kikärtorna med chili, paprikapulver, oregano, salt och peppar i en bunke. Stek kikärtorna på relativt hög värme i en stekpanna med olja i ca 10 min.
- Servera allt på plåten med spenat.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Sriracha är gott att ringla över.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna