
Rotsaksburgare med grönsaker och tahinisås
Välj antal portioner:
4 portioner
390,80 kr
Ingredienser
- 8 st potatisar
- 600 g palsternackor
- 3 st rödbetor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- salt
- peppar
- 8 skivor surdegsbröd
- 300 g rödkål
- 200 g morötter
- 3 msk hackad bladpersilja
- 1 st rödlök
Sås
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk tahini
- 1 st citron
- salt
- peppar
- 1 st avokado
- Romansallad
Gör så här
- Skala och riv rotsaker och lök på ett rivjärn. Lägg i en skål och knäck i ägget. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i en stekpanna.
- Rosta brödet i en stekpanna eller i ugnen.
- Strimla rödkål och rödlök fint. Riv morötterna på ett rivjärn. Blanda ihop med bladpersilja.
- Rör ihop crème fraiche med tahini och pressa i saften från citron. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett par salladsblad på brödet och en biff. Skär avokado i skivor och lägg på. Avsluta med en klick sås.