Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésalladRotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésalladRotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésalladCook Time: Yield: 4Ingredients:blandande rotsakervitlöksklyftorolivoljasambal oelekspiskummintomatpurékrossade tomatervattengrönsaksbuljongtärningmatlagningsgräddekikärtorsurdegsbaguettecouscousmandelgurkamachésalladmatyoghurtInstructions:
  1. Skala och skär rotfrukterna i paketet i tärningar. Skala vitlöken.
  2. Fräs grönsaker och pressad vitlök i olja tillsammans med sambal oelek och spiskummin i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i krossad tomat, vatten, fond/buljong och matlagningsgrädde. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20-25 min tills rotsakerna nästan är klara. De sista fem minutrarna lägger du i kikärtor.
  3. Värm brödet och koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  5. Tärna gurkan och blanda den med salladen i en skål.
  6. Servera med yoghurt.
Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésallad
recipe
City Gross
35 min

Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg blandande rotsaker
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl kikärtor
  • 1 st surdegsbaguette
  • 280 g couscous
  • 200 g mandel
  • 0.5 st gurka
  • 70 g machésallad
  • 2.5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i paketet i tärningar. Skala vitlöken.
  2. Fräs grönsaker och pressad vitlök i olja tillsammans med sambal oelek och spiskummin i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i krossad tomat, vatten, fond/buljong och matlagningsgrädde. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20-25 min tills rotsakerna nästan är klara. De sista fem minutrarna lägger du i kikärtor.
  3. Värm brödet och koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  5. Tärna gurkan och blanda den med salladen i en skål.
  6. Servera med yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Späd eventuellt grytan med mer vatten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem