Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésallad
247.6
Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésallad
recipe
City Gross
35 min

Rotsaksgryta med smaker från Marocko, couscous, surdegsbröd och machésallad

Ingredienser

  • 1 kg blandande rotsaker
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl kikärtor
  • 1 st surdegsbaguette
  • 280 g couscous
  • 200 g mandel
  • 0.5 st gurka
  • 70 g machésallad
  • 2.5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i paketet i tärningar. Skala vitlöken.
  2. Fräs grönsaker och pressad vitlök i olja tillsammans med sambal oelek och spiskummin i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i krossad tomat, vatten, fond/buljong och matlagningsgrädde. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20-25 min tills rotsakerna nästan är klara. De sista fem minutrarna lägger du i kikärtor.
  3. Värm brödet och koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  5. Tärna gurkan och blanda den med salladen i en skål.
  6. Servera med yoghurt.
Tips från oss
Späd eventuellt grytan med mer vatten.

Varnings ikonAnslutningsproblem