Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter
Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter
recipe
City Gross
25 min

Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 5 dl vatten, kokt
  • 2 st ägg
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl mjöl
  • 1 tsk kanel
  • smör till stekning

Till Servering

  • lönnsirap
  • glass
  • 100 g pekannötter
  • 1 kruka mynta
  • 2 st lime

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen mjuk. Mosa den fint, gärna genom en finmaskig sil och låt den svalna. Blanda samman med resten av ingredienserna och stek sen plättar i smör.
  2. Servera med sirap, glass, rostade pekannötter, mynta och pressad lime.

Varnings ikonAnslutningsproblem