Sötpotatisplättar med rostad broccoli och yoghurtsås
recipe
City Gross
45 min

Sötpotatisplättar med rostad broccoli och yoghurtsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st purjolök
  • 30 g färsk ingefära
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk curry
  • 1 st apelsin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 300 g palsternacka
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk raps/matolja
  • 2.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, tärna och koka sötpotatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela broccolin i buketter, skala och klyfta palsternackan, lägg i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och laga i ugn ca 15 min.
  4. Mosa samman sötpotatis med avrunna kikärtor.
  5. Finhacka purjolöken. Skala och riv ingefäran. Blanda med sötpotatis och kikärtor, rör i solroskärnor, skalad och pressad vitlök, curry, apelsin, saft och skal, vetemjöl, ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda till en smet, forma till biffar och stek i lite olja.
  6. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss

Visste du att det är lätt att odla sötpotatis som en krukväxt? Plantera knölarna i jord och låt toppen sticka upp ovan jord. Vattna och sätt så ljust som möjligt. Plantan blir en fin bladväxt!

Varnings ikonAnslutningsproblem