Söt-salt halloumisallad med tryffelaioliSöt-salt halloumisallad med tryffelaioliSöt-salt halloumisallad med tryffelaioliCook Time: Yield: 4Ingredients:couscousmorötterpurjolökaluminiumfoliechiliflakessaltolivoljagurkahalloumibaconknippe salladslökvalnötterhonungspenattryffelaioliInstructions:
  1. Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tvätta och dela morötterna i stavar, dela purjolöken i bitar. Lägg morötter och purjolök på ett ark med folie, krydda med chiliflakes och salt. Ringla över olivolja och nyp ihop till ett paket. Dela gurkan och gröp ur kärnorna.
  3. Lägg på foliepaketet och grilla tills morötterna är al dente. Grilla de hela halloumibitarna ca 4-5 min/ långsida och 2 min/kortsida. Lägg upp den grillade halloumin på en skärbräda och skär i skivor. Grilla bacon snabbt, dela sen i bitar. Grilla gurkan och salladslöken tills de fått fin färg, dela dem i bitar.
  4. Rör samman grovt hackade valnötter och flytande honung.
  5. Häll couscous på ett stort fat. Toppa med spenat, de grillade grönsakerna, halloumi, bacon och valnötter.
  6. Servera med aioli.
Söt-salt halloumisallad med tryffelaioli
recipe
City Gross
35 min

Söt-salt halloumisallad med tryffelaioli

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 250 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • aluminiumfolie
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt
  • olivolja
  • 0.5 st gurka
  • 400 g halloumi
  • 140 g bacon
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 0.5 pkt valnötter
  • 1 msk honung
  • 70 g spenat
  • 0.5 burk tryffelaioli

Gör så här

  1. Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tvätta och dela morötterna i stavar, dela purjolöken i bitar. Lägg morötter och purjolök på ett ark med folie, krydda med chiliflakes och salt. Ringla över olivolja och nyp ihop till ett paket. Dela gurkan och gröp ur kärnorna.
  3. Lägg på foliepaketet och grilla tills morötterna är al dente. Grilla de hela halloumibitarna ca 4-5 min/ långsida och 2 min/kortsida. Lägg upp den grillade halloumin på en skärbräda och skär i skivor. Grilla bacon snabbt, dela sen i bitar. Grilla gurkan och salladslöken tills de fått fin färg, dela dem i bitar.
  4. Rör samman grovt hackade valnötter och flytande honung.
  5. Häll couscous på ett stort fat. Toppa med spenat, de grillade grönsakerna, halloumi, bacon och valnötter.
  6. Servera med aioli.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem