Saffranskokt persiljerot med svartrötter och vitlökskräm
107.8
Saffranskokt persiljerot med svartrötter och vitlökskräm
recipe
City Gross
25 min

Saffranskokt persiljerot med svartrötter och vitlökskräm

Ingredienser

  • 1 st hel vitlök
  • 3 st palsternackor
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 3 st persiljerötter
  • 3 st svartrötter
  • 1 pkt saffran

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg in hela vitlöken och rosta den tills klyftorna är mjuka.
  2. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Koka riktigt mjuka i saltat vatten. Ta upp och mixa till slät kräm. Häll i olja och eventuellt lite av vattnet som de kokade i för att få krämen lagom tjock.
  3. Ta ut vitlöken från ugnen. Lägg i klyftorna i krämen (anpassa efter din smak) och mixa samman.
  4. Skala persilje- och svartrötterna och lägg i en kastrull. Täck med vatten. Häll i saffran och salt och koka mjuka.
  5. Skär i lagom stora bitar och servera med krämen.

Varnings ikonAnslutningsproblem