Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Saftig palsternackskaka med frostingSaftig palsternackskaka med frostingSaftig palsternackskaka med frostingCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackaingefäraäggströsockerrapsoljavetemjölvaniljsockerbakpulvernystött kardemummasaltmalda valnötterrumsvarmt smörflorsockerfärskost av philadelphiatypvispgräddefinrivet apelsinskalInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast papper i botten på en springform (24-26 cm i diameter). Skala och riv palsternacka och ingefära fint. Blanda med ägg, socker och olja i en bunke. Vispa till en porös smet med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner fint krossade valnötter. Häll smeten i formen och laga i ugn ca 40 min. Låt kakan svalna i formen.
  3. Vispa samman smör och florsocker. Vispa i färskost. Vispa grädden för sig och blanda sedan med färskostblandningen. Bred frostningen över kakan.
  4. Toppa med krossade nötter och apelsinskal. Förvara i kylen.
Saftig palsternackskaka med frosting
recipe
60 min

Saftig palsternackskaka med frosting

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g palsternacka
  • 20 g ingefära
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g malda valnötter
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast papper i botten på en springform (24-26 cm i diameter). Skala och riv palsternacka och ingefära fint. Blanda med ägg, socker och olja i en bunke. Vispa till en porös smet med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner fint krossade valnötter. Häll smeten i formen och laga i ugn ca 40 min. Låt kakan svalna i formen.
  3. Vispa samman smör och florsocker. Vispa i färskost. Vispa grädden för sig och blanda sedan med färskostblandningen. Bred frostningen över kakan.
  4. Toppa med krossade nötter och apelsinskal. Förvara i kylen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem