Saftig palsternackskaka med frosting
136.6
Saftig palsternackskaka med frosting
recipe
City Gross
60 min

Saftig palsternackskaka med frosting

Ingredienser

  • 250 g palsternacka
  • 20 g ingefära
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g malda valnötter
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast papper i botten på en springform (24-26 cm i diameter). Skala och riv palsternacka och ingefära fint. Blanda med ägg, socker och olja i en bunke. Vispa till en porös smet med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner fint krossade valnötter. Häll smeten i formen och laga i ugn ca 40 min. Låt kakan svalna i formen.
  3. Vispa samman smör och florsocker. Vispa i färskost. Vispa grädden för sig och blanda sedan med färskostblandningen. Bred frostningen över kakan.
  4. Toppa med krossade nötter och apelsinskal. Förvara i kylen.

Varnings ikonAnslutningsproblem