Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Saftiga lussekatterSaftiga lussekatterSaftiga lussekatterCook Time: Yield: 4Ingredients:jästmjölk rumsvarmtsmör rumsvarmtkuvert (1 g) saffransockersaltvetemjölrussinvattenägg till penslingInstructions:Mängd: ca 35 st

1. Smula ner jästen i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
2. Blanda i rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, saffran, socker, salt och mjöl.
3. Arbeta degen i 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Du ska få en smidig och fin deg. Jäs under bakduk i ca 60 min, tills degen når dubbel storlek.
4. Lägg russin i en skål och häll på vatten så att det precis täcker. Låt stå i ca 30 min.Sila sen bort vattnet.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut lussebullar och tryck i russin. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter till under bakduk.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sen mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
8. Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.

Saftiga lussekatter
recipe
60 min

Saftiga lussekatter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5.5 dl mjölk rumsvarmt
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 st kuvert (1 g) saffran
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 15 dl vetemjöl
  • russin
  • vatten
  • 1 st ägg till pensling

Gör så här

  1. Mängd: ca 35 st
  2. Smula ner jästen i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
  3. Blanda i rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, saffran, socker, salt och mjöl.
  4. Arbeta degen i 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Du ska få en smidig och fin deg. Jäs under bakduk i ca 60 min, tills degen når dubbel storlek.
  5. Lägg russin i en skål och häll på vatten så att det precis täcker. Låt stå i ca 30 min.Sila sen bort vattnet.
  6. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut lussebullar och tryck i russin. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter till under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sen mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
  9. Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Om du vill kan du låta saffranet dra i 2 tsk valfri ren sprit över natten. Då får du fram ännu finare och smakrikare saffranstoner.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem