
Sallad på grönkål med mandel och russin
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 225 g färsk grönkål
- 50 g mandel
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st citron, saften
- 3 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 2 tsk dijonsenap
- havssalt
- svartpeppar från kvarn till smaksättning
- 1 dl russin, blötlagda i ljummet vatten
Gör så här
- Skölj och repa små blad från grönkålstammen, grovhacka och rosta mandel gyllenbrun i en stekpanna.
- Skala och finhacka löken. Lägg grönkålen i en skål, rör ner saften från citronen, olivolja, honung och senap. Smaksätt med salt och svartpeppar. Massera kålen med fingertopparna tills den mjuknar lite.
- Blanda med rostad mandel, schalottenlök och russin. Servera till skinka eller rökt kött.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna