Sauce Verte
23
Sauce Verte
recipe
City Gross
35 min

Sauce Verte

Ingredienser

  • 2 st stora äggulor (3 om de är små)
  • 1 msk söt senap
  • 2.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk limesaft
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk torkad dill
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad körvel
  • 1 msk torkad salvia

Gör så här

  1. Mängd: ca 8 dl. Lägg gulorna tillsammans med senapen i din matberedare. Kör så att de blandas. Om det är en större variant av matberedare kan det vara svårt för knivarna att jobba om mängden i behållaren är liten, men det kommer bli bättre när oljan kommer i.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, så att du får en tjock majonnäs. Stoppa matberedaren, ta en slickepott och skrapa av kanter så att allt kommer med i majonnäsen. Du behöver inte ha högsta hastigheten när du häller ner oljan.
  3. Tillsätt lime och vinäger. Salta och peppra, kör matberedaren, smaka av. När du är nöjd med majonnäsen är det dags att ha i dina gröna kryddor. Kör allt till en slät grön sås. Späd med vatten om du önskar ”såsigare” konsistens.

Varnings ikonAnslutningsproblem