Shaneshky, Potatisbullar med crème fraiche och ostShaneshky, Potatisbullar med crème fraiche och ostShaneshky, Potatisbullar med crème fraiche och ostCook Time: Yield: 4Ingredients:vetemjöltorrjästströsockersaltosaltat smörkefiräggskalade potatisargul lökolivoljaljummen mjölksaltbakplåtspappercrème fraicheriven ostäggosaltat smält smördekorera med dillInstructions:
  1. Degen: Blanda samman mjöl, jäst, socker och salt i en bunke.
  2. Smält smöret, dra av från plattan och vispa i kefir och ägg. Värm under omrörning till 37 grader. Blanda med resten och arbeta samman till en smidig deg. Lägg i en bunke smord med olja och låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek ca 40 min.
  3. Potatistopping: Skala, tärna och koka potatisen mjuk. Hacka och stek i löken gyllenbrun i olja. Mosa potatisen och tillsätt ljummen mjölk, vispa tills moset når önskad konsistens. Tillsätt den stekta löken och smaka av med salt.
  4. Forma tennisbollsstora bollar av degen i och lägg på plåt med bakplåtspapper. Forma en grop i varje bulle, använd ett litet glas, och fyll med potatismos, pensla på crème fraiche och strössla över ost. Täck med en fuktig kökshandduk och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla på bullarnas deg med uppvispat ägg, utan att röra toppingen. Grädda i ugnen i 15-20 min, tills de är gyllene. Ta ut bullarna från ugnen och pensla med smält smör och dekorera med dill.
  6. Servera medan de är varma.
Shaneshky, Potatisbullar med crème fraiche och ost
recipe
City Gross
180 min

Shaneshky, Potatisbullar med crème fraiche och ost

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 12 dl vetemjöl
  • 3 tsk torrjäst
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 200 g osaltat smör
  • 2.5 dl kefir
  • 2 st ägg

Potatistoppingen

  • 5 st skalade potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl ljummen mjölk
  • salt
  • bakplåtspapper
  • 3 msk crème fraiche
  • riven ost
  • 1 st ägg
  • 3 msk osaltat smält smör
  • dekorera med dill

Gör så här

  1. Degen: Blanda samman mjöl, jäst, socker och salt i en bunke.
  2. Smält smöret, dra av från plattan och vispa i kefir och ägg. Värm under omrörning till 37 grader. Blanda med resten och arbeta samman till en smidig deg. Lägg i en bunke smord med olja och låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek ca 40 min.
  3. Potatistopping: Skala, tärna och koka potatisen mjuk. Hacka och stek i löken gyllenbrun i olja. Mosa potatisen och tillsätt ljummen mjölk, vispa tills moset når önskad konsistens. Tillsätt den stekta löken och smaka av med salt.
  4. Forma tennisbollsstora bollar av degen i och lägg på plåt med bakplåtspapper. Forma en grop i varje bulle, använd ett litet glas, och fyll med potatismos, pensla på crème fraiche och strössla över ost. Täck med en fuktig kökshandduk och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla på bullarnas deg med uppvispat ägg, utan att röra toppingen. Grädda i ugnen i 15-20 min, tills de är gyllene. Ta ut bullarna från ugnen och pensla med smält smör och dekorera med dill.
  6. Servera medan de är varma.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem