Små halloumi - & zucchinibiffar med rostad potatis & limeyoghurt
179.6
Små halloumi - & zucchinibiffar med rostad potatis & limeyoghurt
recipe
City Gross
35 min

Små halloumi - & zucchinibiffar med rostad potatis & limeyoghurt

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g halloumi
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 st lime
  • 1 msk mango chutney
  • 35 g spenat
  • 250 g körsbärstomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av och klyfta potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över flingsalt. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Riv halloumi och zucchini grovt, skala och finhacka löken. Blanda i en skål och pressa i skalad vitlök. Rör i oregano, mjöl och ägg. Krydda med peppar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut små biffar och stek direkt.
  5. Gör såsen. Blanda samman yoghurt, pressad lime och chutney.
  6. Gör en sallad av spenat och halverade tomater.
  7. Servera.
Tips från oss
Smaka gärna av smeten innan du steker alla småbiffarna. Halloumi är i sig en salt produkt så jag har valt att inte tillsätta något salt i smeten. Smaka av och känn efter vad du tycker.

Varnings ikonAnslutningsproblem