
Sommarpaj med oliver
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 230 g pajdeg
- 1 st zucchini
- 1 st rödlök
- 1 msk dijonsenap
- 2 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 150 g fetaost
- 0.5 st blomkål
- 250 g körsbärstomater
- 110 g gröna oliver
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en pajform med den färdiga degen.
- Skala och strimla zucchinin, gärna med en potatisskalare. Skala och strimla löken fint. Lägg allt i pajskalet.
- Vispa samman dijon, ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna i pajsakalet och smula sedan över fetaosten. Laga i ugnen i ca 20 min.
- Riv blomkålen grovt, dela tomaterna, häll av spadet från oliverna och hacka till dem. Lägg allt i en skål och rör i olja, vinäger, salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Perfekt till en spontan picknick.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna