Somrig otto på quinoa, grillad paprika & spenat
recipe
City Gross
35 min

Somrig otto på quinoa, grillad paprika & spenat

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
131,20 kr

Ingredienser

  • 3 st paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 180 g quinoa
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna och lägg i en ugnsfast form. Häll på hälften av olivoljan och grilla de i ugnen ca 20 minuter.
  3. Hacka löken och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt quinoa och häll på vitt vin, vatten och fond/buljong. Låt småputtra ca 15 minuter under lock.
  4. Ta ut paprikorna ur ugnen och låt svalna något. Ta bort det litet brända skalet och hacka dem grovt.
  5. Dra av quinoan från plattan och rör ner ost och paprika. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera otton med spenat.

Varnings ikonAnslutningsproblem