Spanska vegobollar med couscous
recipe
City Gross
25 min

Spanska vegobollar med couscous

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 2 förp vegobollar
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st grön paprika, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 390 g krossade tomater
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 230 g vita bönor
  • 0.5 kruka persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Couscous:

  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 87.5 g bataviamix
  • 100 g rostade mandelspån, till servering

Gör så här

  1. Stek vegobollarna i lite olja så att de får fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
  2. Fräs gul lök, vitlök och paprika i olivoljan. Löken ska mjukna och få lite färg.
  3. Häll på krossade tomater, rödvinsvinäger och strösocker och låt allt puttra på i 10 min.
  4. Vänd ner de stekta vegobollarna, vita bönor och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Couscous

  1. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Rör om så att buljongen löser upp sig.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner couscousen. Låt stå och dra under lock. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda med körsbärstomater och bataviamixen.
  3. Servera de spanska bollarna tillsammans med couscoussallad och rostade mandelspån.

Varnings ikonAnslutningsproblem