SparrisrisottoSparrisrisottoSparrisrisottoCook Time: Yield: 4Ingredients:vattengrönsaksfondgul lökvitlökrapsoljaarboriorisvitt matlagningsvinknippe sparriscitron, skalethård ostsaltvitpepparInstructions:
  1. Koka upp vatten i en kastrull och häll i fond. Håll varmt på svag värme.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs i olja utan att den tar färg. Den ska nästan bli som genomskinlig.
  3. Häll i riset och låt det steka med i 2 min. Rör hela tiden. Häll i matlagningsvin och låt det koka in i riset. Häll sen på några skopor buljong. Sänk värmen och pytsa i buljong lite då och då. Den ska koka in i riset. Fortsätt så tills risotton är klar. Rör om med jämna mellanrum. Medan risotton puttrar fixar du resten.
  4. Skölj de gröna sparrisarna, bryt av ändarna och skär dem i lämpliga bitar. Förväll dem snabbt och skölj av med kallt vatten. Låt stå tills du ska röra ner den i risotton.
  5. När risotton uppnått önskad konsistens rör i sparris, rivet citronskal och riven hård ost. Rör om, salta och peppra efter smak.
  6. Servera med pressad citron.
Sparrisrisotto
recipe
City Gross
35 min

Sparrisrisotto

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 340 g arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 st knippe sparris
  • 0.5 st citron, skalet
  • 100 g hård ost
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och häll i fond. Håll varmt på svag värme.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs i olja utan att den tar färg. Den ska nästan bli som genomskinlig.
  3. Häll i riset och låt det steka med i 2 min. Rör hela tiden. Häll i matlagningsvin och låt det koka in i riset. Häll sen på några skopor buljong. Sänk värmen och pytsa i buljong lite då och då. Den ska koka in i riset. Fortsätt så tills risotton är klar. Rör om med jämna mellanrum. Medan risotton puttrar fixar du resten.
  4. Skölj de gröna sparrisarna, bryt av ändarna och skär dem i lämpliga bitar. Förväll dem snabbt och skölj av med kallt vatten. Låt stå tills du ska röra ner den i risotton.
  5. När risotton uppnått önskad konsistens rör i sparris, rivet citronskal och riven hård ost. Rör om, salta och peppra efter smak.
  6. Servera med pressad citron.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Jag använder en soppslev när jag skopar i buljongen i risotton. Om du vill ha en extra krämig risotto kan du röra i 1 msk smör i riset strax innan servering.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem