Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Spenat & broccolisoppa med ägghalvaSpenat & broccolisoppa med ägghalvaSpenat & broccolisoppa med ägghalvaCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackagul lökvitlöksklyftorbroccoliolivolja till stekningvattengrönsaksfondspenatcrème fraichesaltvitpepparäggsurdegbaguettefärsk basilikaInstructions:
  1. Skala och tärna palsternacka. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Dela broccolin i buketter, slanta stammen.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek palsternacka, lök, pressad vitlök och broccoli i ett par minuter. Häll på vatten och fond. Låt allt sjuda tills palsternackan är mjuk.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka sen i ca 6 min. Skala och halvera äggen. Lägg dem i en skål.
  4. Grovhacka spenaten och rör i den i soppan. Mixa soppan och rör i crème fraiche. Värm upp soppan igen och smaka av den med salt och peppar
  5. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  6. Toppa soppan med ägg och basilika.
  7. Servera med en bit bröd.
Spenat & broccolisoppa med ägghalva
recipe
35 min

Spenat & broccolisoppa med ägghalva

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g palsternacka
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g broccoli
  • olivolja till stekning
  • 10 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 100 g spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 st surdegbaguette
  • 20 g färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och tärna palsternacka. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Dela broccolin i buketter, slanta stammen.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek palsternacka, lök, pressad vitlök och broccoli i ett par minuter. Häll på vatten och fond. Låt allt sjuda tills palsternackan är mjuk.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka sen i ca 6 min. Skala och halvera äggen. Lägg dem i en skål.
  4. Grovhacka spenaten och rör i den i soppan. Mixa soppan och rör i crème fraiche. Värm upp soppan igen och smaka av den med salt och peppar
  5. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet.
  6. Toppa soppan med ägg och basilika.
  7. Servera med en bit bröd.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill skulle du kunna hacka basilikan och mixa i den i soppan. Tycker du att soppan blir allt för tjock i konsistensen kan du bara spä med lite extra vatten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem