Spenat- och fetaostpaj
149.2
Spenat- och fetaostpaj
recipe
City Gross
35 min

Spenat- och fetaostpaj

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 150 g spenat
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 150 g fetaost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 230 g pajdeg
  • 50 g spenat
  • 150 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka vitlöken, hacka även purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lök och vitlök tillsammans med sambal oelek i ett par minuter. Rör i spenat och låt den bli mjuk. Rör i matlagningsvin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och smulad fetaost. Krydda med salt, peppar och oregano.
  3. Lägg pajdegen i en ugnsfast form, lägg på spenaten och häll på äggstanningen.
  4. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Servera med spenat och körsbärstomater.
Tips från oss

Pajen är fin att äta även kall, perfekt i en lunchlåda eller för en lunch på språng.

Varnings ikonAnslutningsproblem